Mensen blijven langer thuis wonen en de zorgzwaarte neemt toe. Als thuiszorgorganisatie moet je je processen dus wel heel slim inrichten wil je kwaliteit van zorg kunnen blijven bieden. Maar hóe? Stichting Laurens heeft gekozen voor een nieuwe vooruitgedachte zorgoplossing o.b.v. de dienst Open Care Connect | Thuis van Eurocom. Hiermee digitaliseert de organisatie het hele proces van persoonsalarmering en woningtoegang bij Laurens Thuiszorg. Eurocross, CSI Service en Eurocom zijn samen verantwoordelijk voor deze dienst. Dat is ook goed nieuws voor andere thuiszorgorganisaties!
Met ruim 6.000 zorgprofessionals en duizenden cliënten is Laurens één van de grootste aanbieders van ouderenzorg in Rotterdam en omstreken. De stichting biedt thuiszorg, dagbesteding, revalidatie, verpleeghuiszorg en zorg in de laatste levensfase. Laurens Thuiszorg wil het proces van alarmopvolging en toegang efficiënter inrichten. Ze wil af van de fysieke sleutels, inefficiënte reistijden en loze alarmen. Zo kwam Open Care Connect | Thuis in beeld.
Positief
Eerder deden we bij Laurens een Proof of Concept o.b.v. de dienst Open Care Connect | Thuis. Die verliep zo positief dat Laurens de dienst nu breed wil uitrollen voor het digitaliseren van alarmopvolging en toegang tot de woning van de cliënt om het werkproces van de zorgprofessional te ondersteunen. De dienst Open Care Connect | Thuis wordt uitgerold bij zowel nieuwe als bestaande cliënten van Stichting Laurens waarbij circa 3300 cliënten worden voorzien van mobiele of vaste alarmering en van slimme sloten of kluizen en 1500 professionals van Laurens Thuiszorg worden voorzien van OCC | Mobile voor o.a. digitale triage, zorgopvolging en om digitaal toegang tot de woning verschaft te krijgen.
Tijdwinst voor zorgprofessionals
Zorgprofessionals krijgen de alarmmelding en triage-informatie van de Eurocross alarmcentrale op de OCC | Mobile-App binnen. De dichtstbijzijnde en beschikbare professional kan dan direct naar de cliënt. Deze medewerker krijgt autorisatie o.b.v. diens rol om de deur of kluis te openen met de app. Dat scheelt een tijdrovend ritje naar een wijkzorgpunt om de sleutel op te halen. Tijd die in sommige gevallen heel kostbaar kan zijn. De zorgprofessional die het zorgalarm oppakt heeft een direct spraak/luisterverbinding en kan beter inschatten wat de ernst van de situatie is. Ingeval van mobiele alarmering draagt de cliënt deze spraak/luisterfunctie op het lijf en worden meer valse alarmen voorkomen. Teamleden zien op hun telefoon welke collega het alarm afhandelt. Ook de zorgmanager ziet dit. Zorgmanagers kunnen de medewerkers bovendien flexibel inplannen, ook in een ander wijkteam.
Veilig gevoel voor cliënten
Wat cliënten ervan vinden? Voor hen wordt het veiliger en fijner, omdat medewerkers straks niet meer met hun sleutel rondlopen. Alleen de medewerker die de rechten heeft voor die dag, krijgt toegang tot de woning. En in combinatie met de mobiele alarmzender CQ-5 kan de cliënt altijd en overal een alarmmelding maken, ook buitenshuis. Het slot zelf voelt vertrouwd. Met een sleutel kan de cliënt de deur afsluiten als vanouds en van binnenuit opent deze met een draaiknop.
Gezamenlijk verantwoordelijk
We zijn trots op de samenwerking met Laurens, Eurocross en CSI Service, waarvoor we deze zomer de handtekeningen hebben gezet. CSI Service levert en onderhoudt de personenalarmeringsapparatuur en de toegangsoplossingen én levert de Cliënt Service Desk. Eurocross alarmcentrale verleent 24/7 hulp aan de gebruikers van personenalarmering van Stichting Laurens. Stichting Laurens biedt zorgopvolging aan.
Eurocom verzorgt de platformdiensten voor het monitoren van de toegangs- en alarmapparatuur. Ook levert het de software voor de toegang en de personenalarmering, zoals de OCC | Mobile app. CSI coördineert de vergoedingsaanvragen via de zorgverzekeraar en regelt de facturatie naar de cliënt. Cliënten die bij Achmea zijn verzekerd krijgen een vergoeding voor de personenalarmering.
Eén netwerk rondom de cliënt
In 2 fasen wordt de oplossing uitgerold. Zoals gezegd biedt deze nieuwe samenwerking kansen voor álle thuiszorginstellingen die efficiënt en veilig willen werken én willen innoveren. Open Care Connect | Thuis zorgt namelijk voor een slimme routering van zorgalarmering naar zorgprofessionals, vrijwilligers, mantelzorgers en zorgcentrale. Thuiszorginstellingen creëren hiermee dus één netwerk rondom de cliënt. En dat is nog niet alles.
Aan de slag met eHealth
Open Care Connect | Thuis legt ook de basis om aan de slag te gaan met eHealth-oplossingen zoals de intelligente bedmat en hart en vaatoplossingen. Dankzij de integratie in Open Care Connect, worden meetgegevens beschikbaar voor zorgverleners en mantelzorgers. Zo heeft iedereen rondom de cliënt (en vooral ook de cliënt zelf) dezelfde actuele gegevens en weten zorgverleners van elkaar wat ze doen. Kortom, innovatie begint bij Open Care Connect | Thuis!
Wilt u meer weten over de vooruitgedachte zorgoplossing o.b.v. Open Care Connect | Thuis? Neem contact op met een van onze specialisten!