Compatible met Open Care Connect ecosysteem

Nieuwe CQ-5 MK2 Alarmzender en CQ-Remote voor betrouwbare zorgalarmering

Waar de zorg ook wordt gegeven, thuis of in een instelling, ze moet veilig en verantwoord zijn. Dat vraagt niet alleen om een slim ecosysteem, maar ook om betrouwbare apparaten. Eurocom Group, het bedrijf achter Open Care Connect, lanceert daarom de CQ-5 MK2 Alarmzender en bijbehorende afstandsbediening CQ-Remote. In combinatie met het cloudplatform CQ-Net Live en de mobiele app CQ-Mobile bieden deze vrijheid én veiligheid voor de cliënt en zekerheid voor de zorgprofessional.

De CQ-5 MK2 is de opvolger van de CQ-5. De nieuwe alarmzender is een modern en fraai vormgegeven apparaat dat vergelijkbaar is met een mobiele telefoon. De zender is met een halssnoer te dragen of met de clip aan een broek of jas. De CQ-5 MK2 heeft een spreekluisterverbinding met hoogvermogen speaker en één knop waarmee de cliënt de hulp van familie, vrienden, collega’s, een zorgcentrale of zorgprofessionals inroept. De zender werkt binnenshuis én buitenshuis. De CQ-5 MK2 heeft een batterijduur tot wel 14 dagen, afhankelijk van het mobiele netwerk en de gekozen instellingen.

Betrouwbare alarmmelding via CQ-Net Live

Een betrouwbare alarmering is cruciaal, voor zowel de cliënt als de zorgorganisatie. De CQ-5 MK2 Alarmzender is daarom gekoppeld aan het Open Care Connect ecosysteem en maakt gebruik van het cloudplatform CQ-Net Live. De alarmmelding wordt via CQ-Net Live verstuurd naar de mantelzorger, een zorgcentrale of de zorgprofessional. Zij ontvangen de alarmoproep op hun mobiele telefoon via de mobiele app CQ-Mobile. De alarmoproep kan dus ook direct worden doorgezet naar de zorgcentrale zodat er altijd opvolging wordt gegeven aan een alarmmelding.

Slimme routering naar juiste plek

De routering van de alarmmelding is instelbaar in CQ-Net Live. Het voordeel is, dat je makkelijk kunt bepalen door wie en met welke prioriteit een alarmmelding wordt opgepakt. Is de cliënt nog thuiswonend en is er weinig tot geen zorg nodig, dan kan de melding misschien worden doorgeschakeld naar de mobiele telefoon van een mantelzorger. Neemt de zorgvraag toe, dan kan ook de thuiszorg de alarmzender gebruiken. En gaat diezelfde cliënt naar een zorginstelling, dan blijft de CQ-5 MK2 van nut in combinatie met CQ-Net Live. Eurocom werkt met diverse zorgcentrales en standaardiseert alles met CQ-Net Live.

Snel contact voor snelle hulp

Omdat de cliënt – anders dan bij een vast apparaat – de spreekluisterverbinding op het lichaam draagt, kan de ontvanger van de melding direct spreken met de cliënt om te bepalen wat er aan de hand is. Dit zorgt voor een snellere alarmopvolging én voorkomt valse alarmen. Belangrijk voor de thuiszorg, en natuurlijk ook voor de zorgprofessional binnen de muren van een zorginstelling.

Betrouwbare verbinding

In gebieden en gebouwen met een slecht mobiel bereik, biedt de roaming e-sim uitkomst. Deze maakt automatisch verbinding met het netwerk met het beste signaal. Zorgorganisaties kunnen gebruikmaken van tot wel 10 verschillende providers. De e-sim zorgt voor een betrouwbare verbinding van de CQ-5 MK2 met het cloudplatform CQ-Net Live. Om er zeker van te zijn dat er altijd een goed ontvangst is, ontwikkelde Eurocom Group de connectivity tool. Hiermee kunnen zorgorganisaties doorlopend de kwaliteit van het netwerk meten en daarmee de inzet van zorgalarmering nog veiliger maken. Slimme algoritmen waarschuwen de zorgorganisatie bij eventuele problemen, zoals het uitvallen van een mobiel netwerk of een defecte zender.

De meetinformatie is beschikbaar in de Open Care Service Portal. Met de connectivity tool kan ook vooraf worden bepaald of de CQ-5 MK2 – én andere Internet of Things-oplossingen – gaan werken doordat het mobiele netwerk wordt gemonitord op signaal kwaliteit. Dat is bijvoorbeeld nuttig in geval van nieuwbouw of uitbreiding. Het is ook nuttig voor thuiszorgorganisaties, want zij krijgen zekerheid over de kwaliteit van het mobiele netwerk in de omgeving van de cliënt. Met de connectivity tool kan ook direct een defecte alarmzender worden geïdentificeerd.

Track & trace

Voor zorgorganisaties is het belangrijk dat zij direct kunnen zien waar de cliënt zich bevindt. Zodat er geen tijd verloren gaat en de hulp snel ter plaatse is. De CQ-5 MK2 heeft daarom een verbeterde track & trace-functie. Deze signaleert de exacte positie van de cliënt, binnenshuis via bluetooth-bakens, buitenshuis via GPS. De CQ-5 MK2 wordt elke 2,5 minuten gemonitord. Daarbij wordt de locatie automatisch geüpdatet en eenvoudig weergegeven in de CQ-Mobile app. De track & trace-functie biedt zorgorganisaties de mogelijkheid om op toegankelijke en betaalbare wijze te werken met plaatsbepaling. Omdat track & trace ook buitenshuis werkt, vergroot deze functie vrijheid van cliënten die zelfstandig naar buiten kunnen. Zeker in combinatie met geofencing, die de mogelijkheid biedt om een gebied af te bakenen. Dit gebied wordt ingesteld via het CQ-Net Live platform. Als de gebruiker buiten deze afbakening komt, stuurt de CQ-5 MK2 automatisch een alarm uit.

Nog meer vrijheid met CQ-Remote

Om te voorkomen dat de cliënt in bepaalde situaties toch misgrijpt, is er de, eveneens nieuwe, afstandsbediening CQ-Remote. Deze is te koppelen aan de CQ-5 MK2. De CQ-Remote is dag en nacht te dragen als alarmhorloge of alarmketting. De CQ-Remote is, net als de CQ-5 MK2, sproeidicht; je kunt ermee onder de douche. De CQ-Remote heeft één knop. Hiermee legt de gebruiker, via de CQ-5 MK2, contact met mantelzorger, zorgcentrale, zorgprofessional of meldkamer.

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp
CQ-5 Alarmzender personenalarmering

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.