Samen de zorg toegankelijk en betaalbaar houden

Nieuwe thuiszorgoplossing: meer zorgvernieuwing tegen lagere kosten in Rotterdam

Zo’n 2.000 thuiszorgmedewerkers en zo’n 1.000 cliënten van Laurens Thuiszorg maken inmiddels succesvol gebruik van de nieuwe oplossing voor woningtoegang en personenalarmering. Het gaat om een integrale thuiszorgoplossing waarbij thuiszorgmedewerkers van Laurens en Spoedzorg Rotterdam digitaal toegang tot de woning krijgen voor planbare en niet planbare zorg. In samenwerking met een alarmcentrale wordt ook personenalarmering geboden.

Samenwerkende partijen

Hiervoor wordt in een consortium samengewerkt met gelijkgestemde partijen, ieder vanuit z’n eigen toegevoegde waarde. Deze samenwerkingsmethodiek ondersteunt de thuiszorg in het primaire zorgproces en biedt thuiswonende cliënten meer veiligheid. Het bespaart de thuiszorg onnodige ritjes naar sleutelpunten en minder loze alarmen. Voor de cliënt streeft het consortium ernaar om de rekening te verlagen, zelfs met een hoge inflatie. En dat lukt! Hoe zit dat precies?

In Rotterdam werken CSI Service, Eurocross, Laurens en Eurocom in een consortium structureel samen voor een efficiënter zorgproces en veilige leefomgeving voor de cliënt. Eurocross biedt hiervoor de alarmcentraledienstverlening, Laurens doet de opvolging, CSI plaatst en beheert en Eurocom levert de software voor de kluizen, sloten en gebruik van app-functionaliteit. “Door deze constructie richt Laurens zich puur op de kern: zorg verlenen” vertelt Jelmer Ouwerkerk, Chief Strategy Officer bij Eurocom Group. “Laurens is geen tijd meer kwijt met intakes en het regelwerk rond toegang en alarmering. Ook het indienen van de declaraties wordt gedaan. Dat scheelt hen tijd en menskracht. We blijven deze dienst binnen het consortium doorontwikkelen totdat alle administratiehandelingen geautomatiseerd zijn. De kosten kunnen daardoor verder dalen.

Reële prijs

“Voorheen waren veel uren die de zorgorganisatie maakte, verborgen kosten.” Legt Jelmer uit. “Feitelijk waren toegang en alarmering daardoor altijd verliesgevend of net aan break-even. Maar door de nieuwe aanpak binnen het consortium hebben we nu precies inzicht in wat alles kost. Het is een volledig transparante dienst voor geplande en ongeplande thuiszorg. Hierdoor weten we als consortium zeker dat we een reële prijs doorberekenen aan de cliënt. Niet te veel, niet te weinig.”

Tarieven niet omhoog, maar juist omlaag

In 2023 heeft het consortium de tarieven voor cliënten zelfs verlaagd, hoewel de inflatie best fors was. Jelmer: “We hebben namelijk niet alleen de ambitie dat mensen thuis kunnen blijven wonen, maar ook dat cliënten kunnen rekenen op een betaalbare dienst. Daarnaast is veel van onze dienstverlening verzekerd en kan een deel van de kosten voor de cliënt gedeclareerd worden. Ook dat drukt de prijs voor de thuiswonende cliënt.”

Meer weten over de betaalbaarheid van onze (thuis)zorgoplossingen? Neem contact op met een van onze adviseurs!

Deel dit bericht

LinkedIn
Twitter
Facebook
WhatsApp

Ontvang onze gratis whitepaper

'Zorgtechnologie & Wet zorg en dwang'

Gerelateerde berichten

Meer weten over Open Care Connect?

Wij ondersteunen zorgorganisaties optimaal bij digitale transformatie. Volg ons en leer meer over onze oplossingen, partners en het ecosysteem.

Met het invullen van je gegevens ga je akkoord met ons Privacystatement. Je kan je op elk moment uitschrijven.